Odbojkaški savez
Varaždinske županije
NOVOSTI  
 

   

pregled utakmica po županijama
pregled utakmica po ligama
U TIJEKU
ODIGRANE UTAKMICE
RASPORED
NEPOZNAT REZULTAT
U odabranom razdoblju nema utakmica.
 
U OK VINICA FORMIRANA MUŠKA EKIPA
OK Vinica u sve vrijeme postojanja, u natjecanjima koje je provodio OSVŽ, nastupala je isključivo sa ženskim ekipama. Najveći uspjeh je osvajanje 3. mjesta u 3. HOL, regija svejer, skupina sjever u prošloj sezoni. Međutim, u okviru ovoga kluba formirana je i muška ekipa.

Ona će se uključiti u natjecanje 2. HOL, regije sjever, skupina sjever u kojoj uz 4 kluba iz Zagreba nastupaju Plavi iz Peklenice i Centrometal 2 iz Črečana iz nama susjedne Međimirske županije.

Podatak da se novoformirana ekipa odmah može uključiti u drugi nivo odbojkaških natjecanja u Hrvatskoj, jasno govori o jako lošoj situaciji u muškoj odbojci.

Međutim, to nije razlog da dečkima iz OK Vinica ne poželimo uspjeh u natjecanju.

 

21. 9. 2022.
 
ZAVRŠNICA KUP-A OSVŽ 23. RUJNA
U petak 23. rujna u Ivancu igra se završnica kup-a Odbojkaškog saveza Varaždinske županije. U prvoj utakmicu sastaju se Bedex iz Bedekovčine, pobjednik turnira prvog nivoa igranja koji je odigran 12. lipnja u Ludbregu, i 1. B ligaš ŽOK Ivanec. Pobjednik te utakmice u finalu kupa igra sa OK Kitro Varaždinom, članom 1. HOL.

Već u nedjelju 25. rujna igra se kup na nivou Regije Sjever. Pobjednik naše županije igrat će na turniru u Belici sa OK Vrbovcem, pobjednikom u Zagrebačkoj županiji i ŽOK Kaštelom, pobjednikom u Međimurskoj županiji.

21. 9. 2022.
 
3. Memorijalni turnir "Željka Sovića - Sove"
U nedjelju 25. rujna 2022. u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin igrat će se 3. memorijalni turnir "Željka Sovića - Sove". To je svojevrsna uvertira pred početak 3. i 4. HOL, regija sjever, skupina sjever. Znači, pravo nastupa imaju igračice koje će biti licenciranje za igranje u navedenim ligama. Početak turnira je u 9,00 sati. Za sudjelovanje se prijavilo 12 ekipa.

Biti će to prvi turnir. Obzirom na broj ekipa i raspoloživo vrijeme korištenja dvorane igra se u 4 grupe sa po tri ekipe, svaki sa svakim na 2 seta. Pobjednici grupa igrat će završnicu turnira za viked 1./2. listopada.

Turnir će ujedno biti prilika novim odbojkaškim sucima za polaganje praktičnog dijela tečaja za zvanje odbojkaškog suca prve razine (općinsko-gradski).

21. 9. 2022.
 
TEČAJ ZA NOVE ODBOJKAŠKE SUCE
Udruga odbojkaških sudaca Varaždinske županije organizira tečaj za odbojkaške suce. U srijedu 7. rujna 2022. godine sa početkom u 17,00 sati u Areni Varaždin održat će se obavezni seminar za sve sadašnje odbojkaške suce kao i seminar za potencijalne kandidate za nove odbojkaške suce.

Prijave za nove suce primaju se do 6. rujna 2022. godine na mail:udrugaodbojkaskihsudacavz@gmail com. Udruga upućuje kandidate da pravila odbojkaške igre mogu pronaći na web stranici Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Brojna natjecanja na svim nivoima: 2 muška superligaša (Kitro Varaždin i Centrometal) 1 ženskog prvoligaša )Kitro Varaždin), 3 ženska 1B ligaša (Ivanec, Kaštel i Nedelišće Elting, 3 ženska 2. ligaša ( Ivanec, Štrigova i Plavi), te naše 3. i 4. HOL, skupina sjever, nužno iziskuju potrebu proširenja i povećanja broja odbojkaških sudaca.

Mole se klubovi OSVŽ i OSMŽ da animiraju svoje sadašnje i bivše igrače i igračice da se jave na poziv i okušaju u ulozi odbojkaških sudaca. Ako izostane povećanje broja novih sudaca, udruge sudaca imat će velike probleme u pokrivanju svih utakmica potrebnim brojem sudaca. To ujedno znači da će na naše utakmice biti delegirani suci sa drugih područja, što će u velike povećati troškove našim klubovima.

1. 9. 2022.
 
PROGLAŠENJE NAJBOLJIH SPORTAŠA I EKIPA GRADA, TE SPORTSKIH DJELATNIKA GRADA IVANCA ZA 2021. GODINU
PROGLAŠENJE NAJBOLJIH SPORTAŠA I EKIPA GRADA, TE SPORTSKIH DJELATNIKA GRADA IVANCA ZA 2021. GODINUPrilikom svečane dodjele nagrada najboljim sportašima , ekipama i sportskim djelatnicima Grada Ivanca , odbojkašice  Ženskog odbojkaškog  kluba Ivanec tradicionalno su bile uspješne i primile bezbroj nagrada. Najboljom sportašicom proglašena je Sara Bratković, kapetanica seniorske ekipe 1.B HOL Sjever. Sara Bratković, najbolja je igračica Kluba koja je u ŽOK-u od samog osnivanja .Najboljom ženskom  ekipom proglašena je prva seniorska odbojkaška ekipa ŽOK Ivanec koja je u sezoni 2019./2020.u 1. B HOL Sjever osvojila prvo mjesto ali je liga prekinuta , dok su se u sezoni 2021./2022. nalazile u sredini prvenstvene tablice i vice prvakinje su Županijskog odbojkaškog Kupa. Naslov najbolje mlade ženske ekipe pripao je ženskoj odbojkaškoj ekipi ŽOK Ivanec , godište 2008./2009. koja je osvojila 1. mjesto na državnom prvenstvu u odbojci na pijesku ( Jarun, 29.kolovoza 2021.) te 2. mjesto na državnom prvenstvu u maloj odbojci. Između mladih perspektivnih sportaša priznanje je primila  Lea Grudenić..Od sportskih djelatnika iz Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec posebnu nagradu primila je Gordana Habek, diplomu Mario Rogina dok je najviše priznanje Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca –Nagradu za životno djelo za sportska dostignuća u dugogodišnjem radu na popularizaciji , unapređenju , podizanju kvalitete te promidžbi ivanečkog sporta primio je Nikola Nišević za 50 godina aktivnog rada i djelovanja u sportskim udrugama na području Grada Ivanca i to u Društvu sportske rekreacije, HPD Ivančica Ivanec,RK Ivančica , PK Ivanec i Ženskom odbojkaškom klubu Ivanec gdje je bio osnivač Kluba , njegov  dopredsjednik i dugogodišnji tajnik gdje navedenu funkciju obavlja i danas. Nagrade najuspješnijim sportašima i sportskim djelatnicima uručili su Marko Friščić- zamjenik gradonačelnika i Hrvoje Balen – pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora.(Nikola Nišević)
5. 7. 2022.
 
KUP OSVŽ-BEDEX IZ BEDEKOVČINE POBJEDNIK 1. NIVOA
KUP OSVŽ-BEDEX IZ BEDEKOVČINE POBJEDNIK 1. NIVOAŽOK Ludbreg je u nedjelju 12. lipnja bio domaćin turnira koji je igran kao 1. nivo odbojkaškog kupa OSVŽ. Nastupile su 4 ekipe (ŽOK Ludbreg, OK Vinica, OK Bedex i ŽOK Toplice). Igralo se je na dva seta. Prvi par su bili ŽOK Ludbreg i ŽOK Toplice. Bilo je 2:0 za Ludbreg ( 25:12,25:23). Drugi par su bili OK Bedex i OK Vinica. U neizvjesnoj utakmici Bedex je bio bolji od iskusne ekipe Vinice sa 2:1 (25:20,20:25,15:13). Ekipe su dogovorile da se igra tzv. ¨križ¨ ili polufinale, pobjednik s poraženim iz prvih utakmica. U tom razigravanju Ludbreg je pobjedio Vinicu sa 2:1(25:21,20:25,15:8), a Bedex Toplice sa 2:0 (25:13,25:17). Pobjednici su se plasirali u finale gdje je Bedex pobjedio Ludbreg sa 2:0 (25:20,26:24). U utakmici za treće i četvrto mjesto Vinica je pobjedila Toplice sa 2:0 (25:17,25:11). Znači poredak je: 1. Bedex, 2. Ludbreg, 3. Vinica i 4. Toplice. Iako je prvenstvo završeno prije skoro 2 mjeseca sve ekipe pokazale su volju i spremnost za natjecanje. Ono je zapravo početak nove natjecateljske sezone 2022./2023.

U 2. nivou kupa pobjednik Bedex bit će domaćin ŽOK-u Ivanec, članu 1.b Hrvatske odbojkaške lige.

 Pobjednik te utakmice u 3. nivou ugostit će OK Kitro Varaždin, člana 1 Hrvatske odbojkaške lige.

15. 6. 2022.
 
ODBOJKAŠKI KUP OSVŽ
Obveza je svih klubova sudjelovati u odbojkaškom KUP-u Odbojkaškog saveza Varaždinske županije. Igranje će se odviti na tri nivoa. U 1. nivou igraju klubovi 3. HOL, skupina sjever. Tako će na turniru, koji će se igrati u nedjelju 12. lipnja 2022. u 15,00 sati u Ludbregu, međusobno svaki sa svakim na 2 seta sastati ŽOK Ludbreg, ŽOK Lepoglava, ŽOK Toplice i OK Bedex.

Pobjednik turnira bit će domaćin ŽOK-u Ivanec, članu 1.B HOL. Pobjednik tog susreta bit će u finalu KUP-a domaćin OK Kitro Varaždin, članu 1. HOL.

10. 6. 2022.
 
PLENUM SVIH 13 KLUBOVA SA SJEVERA HRVATSKE
Za srijedu 1. lipnja 2022. u 17,30 sati  u press sali Gradske sportske dvorane u Varaždinu sazvan je plenum svih 13 odbojkaških klubova sa područja Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije. Na dnevnom redu je analiza odigranih liga (3. i 4. HOL, skupina sjever i lige mini i male odbojke), te utvrđivanje sistema natjecanja u sezoni 2022,/2023. godine.

Sudionici sastanka će nakon sastanka moći pogledati utakmicu muških reprezentacija Hrvatske i Španjolske koja se igra u okviru tzv. Zlatne lige. 

10. 6. 2022.
 
ŽOK Ludbreg 2 prvakinje 4. lige
Ekipa ŽOK-a Ludbreg 2 prvak je 4. HOL, Regija Sjever, Skupina Sjever. Prvo mjesto osvojeno je tijesno ispred ekipe ŽOK-a Ivanec 4. Obje ekipe osvojile su 31 bod sa 11 pobjeda i 1 porazom, ali su Ludbrežanke bile bolje u set i poen razlici. Treće mjesto osvojila je ekipe OK Plavi 2.

U ovoj ligi sudjeluju uglavnom druge, treće ili četvrte ekipe od oni koje se natjeću u 3., 2. ili 1B ligama. Igra se na način da te ekipe igraju predigre svojim jačim ekipama 3. lige. Liga je potpuno  opravdala postojanje i cilj, a to je osigurati kontinuirano i regularno ligaško natjecanje i igranje mladim odbojkašicama, čime se održava i jača njihov interes za bavljenje odbojkom, bez obzira što to klubovima stvara veće napore i troškove. Takve lige nema na drugim područjima Regije Sjever.

30. 4. 2022.
 
  zadnja promjena: 8. svibnja 2024., 7,53